Česká verze German version English version

Vyhledávání:

rozšířené

Košík: 0 položek za 0 Kč
Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

2016 - Niue 2 NZD Stříbrná mince Antonín Panenka - proof

Výrobce:Česká mincovna
Katalog. číslo:NISP2016AP
Ročník:2016
Nominál:2 NZD
Ryzost stříbra:Ag 999/1000
Hmotnost:29 g
Průměr:40 mm
Autor:MgA. Martin Dašek / Asamat Baltaev, DiS.
Provedení:Proof
Náklad (ks):500
Balení:kapsle, etue, certifikát
Sazba DPH:0% z nominálu + 21%
Cena:vyprodáno / sold
Hodnocení:

Stříbrná mince 2 NZD Antonín Panenka proof

Československé fotbalové legendy

Karol Dobiaš, Ivo Viktor, Jan Lála, Josef Kadraba a Josef Masopust – to jsou mistři kopané, které doposud zvěčnila v ryzím stříbře Česká mincovna v rámci úspěšné série Československé fotbalové legendy. Do této numismatické síně slávy nyní vstupuje další fenomén – Antonín Panenka. Jeho sympatická tvář i pověstný smysl pro humor mu v kombinaci se sportovním umem vynesly obrovskou národní oblibu. Není divu – komu čest, tomu čest… a také skvostná stříbrná Smart mince 2 NZD ve špičkové kvalitě ražby proof.

Mistr Evropy z roku 1976 je bez nadsázky jedním z nejlepších sportovců československé historie. V národní anketě o Fotbalistu století obsadil 6. příčku vedle takových velikánů, jakými jsou Josef Masopust, Ivo Viktor, Andrej Kvašňák nebo Josef Bican. Antonína Panenku, přezdívaného „Páňa“, fanoušci kopané dodnes rádi označují za génia. O jeho rozhodujícím penaltovém dloubáku, kterým Československo získalo v roce 1976 v Bělehradu první a dosud jediný titul Mistrů Evropy, se dodnes vypráví doma i v zahraničí. Panenkova kariéra je spjata s dlouholetým působením v Bohemians Praha. Hrál rovněž za Rapid Vídeň, s nímž získal dva ligové tituly a druhé místo v Poháru vítězů pohárů.

Návrhu reverzu stříbrné Smart mince věnované 67leté autoritě našeho fotbalu se zhostil Asamat Baltaev, DiS. Zdařilá podobizna charismatického sportovce dominuje reverzní straně mince spolu s jeho podpisem, texty ANTONÍN PANENKA, BĚLEHRAD, MISTR EVROPY a zásadním letopočtem 1976. Reverz, společný všem emisím série, pochází z autorské dílny medailéra MgA. Martina Daška – je věnován atributům emitenta a „kopačáku“ zformovanému do tvaru srdce, který je logem Nadace fotbalových internacionálů. Komu v hrudi plá fotbalové srdce či národní hrdost, jistě neodolá nádhernému sběratelskému kousku v limitované edici!

Zpět na předchozí stránku.

Provozovatel
  • Ing. Martin Wallek
    Osvoboditelů 5301, CZ-76001 Zlín
  • IČO: 46285164, DIČ: CZ7301274167
  • Tel.: +420-577 21 21 12
  • E-mail: info@e-mince.cz
Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách.


© 2024 Ing. Martin Wallek . Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.





Zobrazit panel o souborech cookie.